ddd_staende_posDon’t drink & drive är ett upplägg som Trafikverket initierade för ett antal år sedan och tanken är att uppmärksamma ungdomarna om riskerna med att kombinera alkohol och droger i trafiken. Linköpings kommun firade förra året 10-årsjubileum med Don’t drink & drive och är stolta över att under en lång period engagerat samtliga gymnasieskolor i arbetet. Occas är stolta över att nu få vara med i detta gedigna arbete och få projektleda de centralt planerade aktiviteterna som anornas i Linköpings kommun årligen. Alla gymnasieelever i årskurs två kommer delta i föreläsningar angående alkohol och droger i trafiken och vad konsekvenserna kan bli samt en aktivitetsdag där eleverna bland annat får samtala med polis och räddningstjänst och prova på att krocka i låg fart i krocksläde och försöka ta sig ut en bil som voltat.
Vill ni läsa mer om Don’t drink & drive, klicka på länken:

http://www.trafikverket.se/DDD/Dont-Drink-and-Drive/

Login